Hej ti! Zaprati nas!
Pratite nas! Veoma smo društveni 😉
Zanimljivosti

Zanimljivosti

Okačila sam diplomu o zid i počela da čistim kuće – ono što sam videla je neopisivo

Advertisement
Advertisement

Zanimljivosti ッ

Published

on

45-godišnja Radmila izgubila je posao 2009. godine nakon što je kompanija u kojoj je radila bankrotirala. Nije mogla naći posao u toj struci, pa je mjesecima lutala pokušavajući zaraditi novac za osnovne potrepštine.

Kada je vidjela da na taj način ne može izdržavati svoja dva srednjoškolca, odlučila je objesiti diplomu “na zid” i započeti čišćenje kuća.

 

Radmila se ovim poslom bavi već 10 godina, a kako kaže, imala je lijepa, čudna, ali i užasna iskustva. Ima stalne klijente, dobro zarađuje, ali ponekad joj je muka od onoga što nađe kod njih. Ovo su neka od njenih najgorih iskustava.

„Prije nekoliko godina pozvan sam da očistim unajmljeni stan u kojem su 4 mlade djevojke boravile 10 dana. Kad vidite ove djevojke na ulici, pomislit ćete da sudjeluju u izboru za Miss. Ali kad sam ušao u stan, čekalo me veliko, neugodno iznenađenje.

 

Stan od 33 kvadrata, čistio sam ga tačno 4 sata. Bilo je tako prljavo i gadno da sam u trenutku zaplakao od muke. Nije se znalo koja je soba gora.

U spavaćoj sobi sam, pored tone kose, ispod kreveta pronašao i korištene uloške, kao i prljave gaćice. Posteljina je bila prljava od šminke, pretpostavljam da je nisu skinuli ni noću, a sutra su samo dodali novi sloj.

Toalet je bio užasan. Bilo je tragova povraćanja, prolivenog i stvrdnutog praha, blata pod tušem. Imao je vrlo gadan miris, pa pretpostavljam da su često imali problema s “udaranjem” čaše.

 

Ipak, najveće me iznenađenje čekalo u kuhinji. Vidio sam gomilu posuđa u sudoperu, a kad sam počeo da ih sređujem, vidio sam da ima puno smeća. Ostavili su kantu za smeće praznu i sve bacili u sudoper.

Odjednom, kad sam stigao do kraja, ugledao sam velike bijele crve u sudoperu. Ovde mi se dignuo stomak. Vrisnula sam i nakon nekoliko minuta smirila se i nastavila s čišćenjem. Opet crvi, smrad i prašina koji se mogu skupiti lopatom.

Da budem potpuno iskren, mislio sam da će to biti moj prvi i posljednji susret s crvima, ali onda je uslijedilo još gore iskustvo od onog s djevojkama.

 

Iznenađenje me čekalo u stanu mlade studentice u kojoj živi dvije godine i za koju su vlasnici koji su me unajmili rekli da je njegovana, lijepa i pametna djevojka. Zbog toga su bili tako neugodno iznenađeni kad su vidjeli u kakvom je stanju napustila njihov stan.

Naime, kad sam ušao, prvo što mi je zapelo za oko je nakupljena prašina i kosa u svim uglovima. Činilo se kao da dvije godine nije koristila usisavač.

Zastareli smrad bio je tako jak i praktički neizdrživ. Nisam mogao razumjeti kako neko može živjeti u takvom prostoru samo 15 minuta!

 

Kuhinja je bila sva zalijepljena, a posuđe nije prano mjesec dana. Neke šerpe je trebalo baciti jer su bili toliko izgorjeli, masni i prljavi da ih je bilo nemoguće oprati.

Tepisi, nekada bež i smeđi, bili su pocrnjeli, a kartonske kutije s hranom, boce soka i slično bile su svuda po kući.

Ipak, najgore je bilo kad sam izašao na terasu. Bila je to mala deponija oko koje se širio nesnosan smrad. Misleći da je sve sakupljeno u kutiji, kad sam ga uzeo da bacim, sve smeće mi je palo na noge!

 

Bilo je ljigavo, ljigavo i odvratno, a najgore od svega je što sam ponovo vidio te velike bijele crve na patikama. Nisam se mogao kontrolirati i vrisnuo sam tako glasno da je komšija odmah otrčao na terasu.

Pomogao mi je očistiti terasu donijevši mi lopatu, pa smo u nekoliko serija odnijeli smeće u kontejner.

Napokon kad sam otišao u toalet – osjetio sam miris mokraće. Posvuda je bilo žutih mrlja i mislim da se nije čistilo barem godinu dana.

 

Ogledalo je bilo potpuno neupotrebljivo zbog prljavštine, a pločice su bile prekrivene ljepljenim vlaknima.

Nakon čišćenja ovog stana, morao sam na petodnevni odmor.

Iako sam, nažalost, bila uvjerena da su žene prljavije od muškaraca, ne može se reći da su i one neke puristkinje. Očistio sam stan mladiću koji radi po cijele dane i nema vremena za održavanje stana.

 

On je, za razliku od nekih žena koje me zovu i koje su počistile i uredile stan prije mog dolaska, – ostavio kakav je.

Kad sam ušao i vidio puno razbacanih stvari, nisam se iznenadio, jer je to uobičajeno za muškarce. Međutim, kad sam se “ogrebao” ispod površine, bilo je šta za vidjeti!

 

Činilo se da se momak borio s čarapama! Prljave, smrdljive muške čarape bile su po cijeloj kući. Našao sam ih čak i u ladici sa kašikama. Primijetio sam da je vjerovatno zaspao s cigaretom u ruci, jer je sav namještaj izgorio kroz rupe, počevši od tepiha, pa sve do parketa.

Gurnuo sam kauč u dnevnu sobu, a zatim gotovo povratio. Bilo je gomile opušaka, prljavih maramica, prašine za izvoz!

 

Čistila sam i molila Boga da me nešto ne ugrize. Ipak, najgore je bilo u kupaonici. Kad sam prvi put otvorila vrata, osjetila sam vrlo neugodan miris, pa sam odmah požurila da ih zatvorim.

Uzela sam peškir, zavezala ga oko glave, pokrila usta i nos i započela čišćenje. Na sve strane osjetio se smrad mokraće, bilo je grozno.

 

Još me zamolio da pripazim da ne povrijedim pauka Peru u njegovoj sobi, jer ga je umirio prije spavanja, ali zaboravio sam i usisao kad sam čistio. Nakon toga nazvao me još nekoliko puta, ali uvijek sam izmišljao izgovor.

Seka Aleksić je još jednom pokazala da je slična čitavom normalnom svetu.

Iako bez pregače, u trenirci i opuštenom izdanju, Seka je danas pekla paprike, baš kao i gotovo sve domaćice prvih dana jeseni
Na stolu je i rakija i nema sumnje da porodica uživa.

 

 

Nastavi da čitaš...

Investitori su srušili tržišnu vrijednost “Tesle” za 50 milijardi dolara …

Investitori su tržišnu vrednost “Tesle” spustili za 50 milijardi dolara, nakon što je direktor kompanije Elon Musk izjavio da će radikalno smanjenje cene autonomnih električnih vozila na 25.000 dolara biti moguće samo za tri godine, piše “RTS”.

Teslina tržišna kapitalizacija pala je za 20 milijardi dolara za samo dva sata, dok su Musk i drugi Teslini rukovoditelji otkrili plan za novu bateriju i njihove proizvodne strategije, prenosi Reuters.

 

Dionice su na kraju berze pale na 5,6 posto, a nakon radnog vremena povećale su gubitak za dodatnih 6,9 posto.

Investitori su očekivali dvije značajne najave na Maskovu često oglašavanom “Danu baterije” – razvoj milione milja, koja će trajati 10 godina ili više, i konkretne podatke o smanjenju troškova koji bi snizili cijenu električnog vozila. benzinski automobil.

Umjesto toga, obećao je da će u narednih nekoliko godina smanjiti troškove proizvodnje baterija za polovinu novom tehnologijom i proizvodnim procesom i isporučiti “pristupačan” električni automobil.

 

“Za tri godine možemo napraviti automobil vrijedan 25.000 dolara koji će u osnovi biti malo bolji od usporedivog benzinskog automobila”, rekao je Musk.

Međutim, priznao je da ‘Tesla’ nema vlastiti ambiciozni novi dizajn vozila i baterija i razrađene proizvodne procese, izvještava britanska agencija.

Nastavi da čitaš...

Mnogi imaju ovaj problem.

Razna istraživanja već dugo pokazuju da kofein u kafi stimuliše mozak, ali ima i nešto u kafi zbog čega provodimo sate u toaletu.

 

Kafa je izvrstan diuretik jer pomaže u izbacivanju vode iz tijela. Takođe se može klasificirati kao vrsta laksativa, jer potiče izbacivanje stolice. Iako su brojna istraživanja pokušala objasniti učinak šalice kave na naša crijeva, znanstvenici planiraju detaljnije riješiti zašto je to tako.

Kafa utječe na epitelno tkivo želuca, pa oslobađa gastrin, hormon koji se stvara unutar želuca, i ubrzava aktivnosti u debelom crijevu.

Budući da je ova bolest najbliža rektumu, istraživači su zaključili da bi povećana aktivnost mogla biti odgovorna za laksativni učinak, piše časopis “Love Science”.

Nastavi da čitaš...

Nakon što su poslanici u Skupštini Kantona Sarajevo hitno usvojili prijedloge izmjena i dopuna zakona o policijskim službenicima i unutrašnjim poslovima Kantona Sarajevo,

a nakon usvajanja dnevnog reda, počeo je i parlamentarni sat na kojem poslanici imaju priliku postavljati pitanja i inicijative.

Zastupnik Aljoša Čampara (SDA) pokrenuo je prioritetnu nabavku opreme za snimanje policajaca, koja će biti na policijskoj uniformi.

 

 

– S obzirom na to da postoji dosta prijava građana o nekorektnom ponašanju određenih policajaca, posebno saobraćajne policije, pribavljanjem ovih kamera, situacija u policiji će se poboljšati.

To će doprinijeti većoj zaštiti policajaca, jer oni neće biti opterećeni mogućim lažnim i neutemeljenim prijavama o koruptivnim radnjama, a građani koji mogu ponuditi mito također će biti procesuirani.

Za korupciju su potrebna dva. Potrebno je svim snagama boriti se protiv korupcije u policiji, a usvajanjem ove inicijative postigao bi se niz pozitivnih efekata i doprinio rješavanju korupcije – rekao je Čampara.

Nastavi da čitaš...

MoŽda vam se svidi...