Hej ti! Zaprati nas!
Pratite nas! Veoma smo društveni 😉
Zanimljivosti

Zanimljivosti

Niko nije toliko zauzet: Ako ste mu važni, naći će vremena

Advertisement
Advertisement

Zanimljivosti ッ

Published

on

Imam prijatelja koji je u vezi skoro 3 godine. Približe se, a zatim se raziđu. Sigurna je da je voli, iako je očito da se prema njoj ne odnosi dobro.

Prije nego što me optužite da sam loša prijateljica, trebali biste znati da sam učinio sve što sam mogao da joj to objasnim. Čini se da sve razumije, ali sve se više zapleće u mreže njegovih laži.

Jedan je od onih koji mogu jednostavno nestati na neko vrijeme. Tada pronalazi izgovore: “Imala sam puno posla”, “Pokvario se telefon”, “Pokvarila se kola” itd., Jer nije mogao biti s njom.

 

Nije istina da smo svi toliko zauzeti da ne možemo naći vremena za one koje volimo. Uvijek ima vremena za one koji su nam važni. Zapamti. Uvijek. Ako neko ko vam je važan ne može naći vremena za vas, vjerujte mi, jednostavno ne osjeća isto prema vama.

Ništa me ne može spriječiti da vidim onu ​​koju volim. Žao nam je, ali živimo u svijetu visoke tehnologije, razvijene transportne mreže: postoje autobusi, podzemna željeznica, taksiji, bicikli!

Ako stvarno želite vidjeti voljenu osobu, idite, bez obzira koliko daleko. Da, išao bih pješice!

 

Suprug i ja pravimo planove za sljedeću sedmicu. Oboje radimo, imamo prijatelje, različita interesovanja. Jedva imamo dovoljno vremena za spavanje. Ali pronalazimo vrijeme jedno za drugo.

Da li znaš zašto? Jer mi to stvarno želimo. Želimo izgraditi odnos. Mi se volimo. I mi vjerujemo da smo se upoznali u pravo vrijeme, da neće biti boljeg trenutka kada ćemo biti slobodniji, da to moramo iskoristiti sada.

 

Zato ne gubite vrijeme na izgovore s dečkom ili prijateljem koje nemaju vremena za upoznavanje. Nisu prezauzeti. Jednostavno nemaju vremena za tebe. Sve je u prioritetima.

Onaj do koga vam je stalo učinit će sve da vas upozna. Baciće sve ako vam zatreba u blizini. Promijenit će svoj raspored, prilagoditi se ..

Seka Aleksić je još jednom pokazala da je slična čitavom normalnom svetu.

Iako bez pregače, u trenirci i opuštenom izdanju, Seka je danas pekla paprike, baš kao i gotovo sve domaćice prvih dana jeseni
Na stolu je i rakija i nema sumnje da porodica uživa.

 

 

Nastavi da čitaš...

Investitori su srušili tržišnu vrijednost “Tesle” za 50 milijardi dolara …

Investitori su tržišnu vrednost “Tesle” spustili za 50 milijardi dolara, nakon što je direktor kompanije Elon Musk izjavio da će radikalno smanjenje cene autonomnih električnih vozila na 25.000 dolara biti moguće samo za tri godine, piše “RTS”.

Teslina tržišna kapitalizacija pala je za 20 milijardi dolara za samo dva sata, dok su Musk i drugi Teslini rukovoditelji otkrili plan za novu bateriju i njihove proizvodne strategije, prenosi Reuters.

 

Dionice su na kraju berze pale na 5,6 posto, a nakon radnog vremena povećale su gubitak za dodatnih 6,9 posto.

Investitori su očekivali dvije značajne najave na Maskovu često oglašavanom “Danu baterije” – razvoj milione milja, koja će trajati 10 godina ili više, i konkretne podatke o smanjenju troškova koji bi snizili cijenu električnog vozila. benzinski automobil.

Umjesto toga, obećao je da će u narednih nekoliko godina smanjiti troškove proizvodnje baterija za polovinu novom tehnologijom i proizvodnim procesom i isporučiti “pristupačan” električni automobil.

 

“Za tri godine možemo napraviti automobil vrijedan 25.000 dolara koji će u osnovi biti malo bolji od usporedivog benzinskog automobila”, rekao je Musk.

Međutim, priznao je da ‘Tesla’ nema vlastiti ambiciozni novi dizajn vozila i baterija i razrađene proizvodne procese, izvještava britanska agencija.

Nastavi da čitaš...

Mnogi imaju ovaj problem.

Razna istraživanja već dugo pokazuju da kofein u kafi stimuliše mozak, ali ima i nešto u kafi zbog čega provodimo sate u toaletu.

 

Kafa je izvrstan diuretik jer pomaže u izbacivanju vode iz tijela. Takođe se može klasificirati kao vrsta laksativa, jer potiče izbacivanje stolice. Iako su brojna istraživanja pokušala objasniti učinak šalice kave na naša crijeva, znanstvenici planiraju detaljnije riješiti zašto je to tako.

Kafa utječe na epitelno tkivo želuca, pa oslobađa gastrin, hormon koji se stvara unutar želuca, i ubrzava aktivnosti u debelom crijevu.

Budući da je ova bolest najbliža rektumu, istraživači su zaključili da bi povećana aktivnost mogla biti odgovorna za laksativni učinak, piše časopis “Love Science”.

Nastavi da čitaš...

Nakon što su poslanici u Skupštini Kantona Sarajevo hitno usvojili prijedloge izmjena i dopuna zakona o policijskim službenicima i unutrašnjim poslovima Kantona Sarajevo,

a nakon usvajanja dnevnog reda, počeo je i parlamentarni sat na kojem poslanici imaju priliku postavljati pitanja i inicijative.

Zastupnik Aljoša Čampara (SDA) pokrenuo je prioritetnu nabavku opreme za snimanje policajaca, koja će biti na policijskoj uniformi.

 

 

– S obzirom na to da postoji dosta prijava građana o nekorektnom ponašanju određenih policajaca, posebno saobraćajne policije, pribavljanjem ovih kamera, situacija u policiji će se poboljšati.

To će doprinijeti većoj zaštiti policajaca, jer oni neće biti opterećeni mogućim lažnim i neutemeljenim prijavama o koruptivnim radnjama, a građani koji mogu ponuditi mito također će biti procesuirani.

Za korupciju su potrebna dva. Potrebno je svim snagama boriti se protiv korupcije u policiji, a usvajanjem ove inicijative postigao bi se niz pozitivnih efekata i doprinio rješavanju korupcije – rekao je Čampara.

Nastavi da čitaš...

MoŽda vam se svidi...