Hej ti! Zaprati nas!
Pratite nas! Veoma smo društveni 😉
Zanimljivosti

Zanimljivosti

Evo šta se u našem telu dešava ako popijemo čašu vode pre spavanja

Advertisement
Advertisement

Zanimljivosti ッ

Published

on

Svi znamo da je preporuka piti 1,5 do 2 litre vode dnevno, a najveći učinak na organizam imat ćemo ako ujutro natašte popijemo čašu vode.

Evo što se događa ako popijemo čašu vode uveče prije spavanja:

 

Poboljšava raspoloženje

Nedostatak vode u tijelu ne utječe samo na osjećaj suhoće u ustima i grlu, već stvara i probleme u cijelom tijelu. A kad je tijelo dehidrirano, pada i raspoloženje. Budući da vodu ne pijemo noću, a puno se znojimo (između pola litre ili čak dvije litre), to je teško nadoknaditi redovnim unosom tekućine.

 

Ako popijete čašu ili dvije vode prije spavanja, one neće biti dehidrirane i probudit ćete se u boljem raspoloženju.

 

Može smanjiti glavobolju

Ako popijete piće uveče, prije spavanja morate popiti čašu vode. Budući da alkohol uklanja tečnost iz tijela (zajedno sa magnezijumom, kalijumom ili natrijumom), javlja se mamurluk.

Stoga, ako popijete čašu vode navečer prije spavanja, nećete imati problema s glavoboljom.

 

Protiv:

Može preopteretiti bešiku i pokvariti san

Ako popijete čašu ili dvije vode uveče prije spavanja, možete oslabiti mokraćni mjehur. Tada ćete imati potrebu za mokrenjem svakih sat vremena, pa stoga nećete biti opušteni i vaš san će biti poremećen.

 

Pijete li ili ne vodu prije spavanja?

Pokušajte jednom prije spavanja popiti čašu vode, a zatim promatrajte reakciju svog tijela.

 

Ako vas jako nervira odlazak u krevet noću, nemojte piti vodu navečer.

Najvažnije je piti dovoljno vode tokom dana (2-3 litre). Najbolji učinak na vaše tijelo imat će čaša vode ujutro natašte.

Seka Aleksić je još jednom pokazala da je slična čitavom normalnom svetu.

Iako bez pregače, u trenirci i opuštenom izdanju, Seka je danas pekla paprike, baš kao i gotovo sve domaćice prvih dana jeseni
Na stolu je i rakija i nema sumnje da porodica uživa.

 

 

Nastavi da čitaš...

Investitori su srušili tržišnu vrijednost “Tesle” za 50 milijardi dolara …

Investitori su tržišnu vrednost “Tesle” spustili za 50 milijardi dolara, nakon što je direktor kompanije Elon Musk izjavio da će radikalno smanjenje cene autonomnih električnih vozila na 25.000 dolara biti moguće samo za tri godine, piše “RTS”.

Teslina tržišna kapitalizacija pala je za 20 milijardi dolara za samo dva sata, dok su Musk i drugi Teslini rukovoditelji otkrili plan za novu bateriju i njihove proizvodne strategije, prenosi Reuters.

 

Dionice su na kraju berze pale na 5,6 posto, a nakon radnog vremena povećale su gubitak za dodatnih 6,9 posto.

Investitori su očekivali dvije značajne najave na Maskovu često oglašavanom “Danu baterije” – razvoj milione milja, koja će trajati 10 godina ili više, i konkretne podatke o smanjenju troškova koji bi snizili cijenu električnog vozila. benzinski automobil.

Umjesto toga, obećao je da će u narednih nekoliko godina smanjiti troškove proizvodnje baterija za polovinu novom tehnologijom i proizvodnim procesom i isporučiti “pristupačan” električni automobil.

 

“Za tri godine možemo napraviti automobil vrijedan 25.000 dolara koji će u osnovi biti malo bolji od usporedivog benzinskog automobila”, rekao je Musk.

Međutim, priznao je da ‘Tesla’ nema vlastiti ambiciozni novi dizajn vozila i baterija i razrađene proizvodne procese, izvještava britanska agencija.

Nastavi da čitaš...

Mnogi imaju ovaj problem.

Razna istraživanja već dugo pokazuju da kofein u kafi stimuliše mozak, ali ima i nešto u kafi zbog čega provodimo sate u toaletu.

 

Kafa je izvrstan diuretik jer pomaže u izbacivanju vode iz tijela. Takođe se može klasificirati kao vrsta laksativa, jer potiče izbacivanje stolice. Iako su brojna istraživanja pokušala objasniti učinak šalice kave na naša crijeva, znanstvenici planiraju detaljnije riješiti zašto je to tako.

Kafa utječe na epitelno tkivo želuca, pa oslobađa gastrin, hormon koji se stvara unutar želuca, i ubrzava aktivnosti u debelom crijevu.

Budući da je ova bolest najbliža rektumu, istraživači su zaključili da bi povećana aktivnost mogla biti odgovorna za laksativni učinak, piše časopis “Love Science”.

Nastavi da čitaš...

Nakon što su poslanici u Skupštini Kantona Sarajevo hitno usvojili prijedloge izmjena i dopuna zakona o policijskim službenicima i unutrašnjim poslovima Kantona Sarajevo,

a nakon usvajanja dnevnog reda, počeo je i parlamentarni sat na kojem poslanici imaju priliku postavljati pitanja i inicijative.

Zastupnik Aljoša Čampara (SDA) pokrenuo je prioritetnu nabavku opreme za snimanje policajaca, koja će biti na policijskoj uniformi.

 

 

– S obzirom na to da postoji dosta prijava građana o nekorektnom ponašanju određenih policajaca, posebno saobraćajne policije, pribavljanjem ovih kamera, situacija u policiji će se poboljšati.

To će doprinijeti većoj zaštiti policajaca, jer oni neće biti opterećeni mogućim lažnim i neutemeljenim prijavama o koruptivnim radnjama, a građani koji mogu ponuditi mito također će biti procesuirani.

Za korupciju su potrebna dva. Potrebno je svim snagama boriti se protiv korupcije u policiji, a usvajanjem ove inicijative postigao bi se niz pozitivnih efekata i doprinio rješavanju korupcije – rekao je Čampara.

Nastavi da čitaš...

MoŽda vam se svidi...